Inge Declerck

Massages

massages-massageTuina

Tuina is een massagevorm die is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Al meer dan 2000 jaar wordt tuina in China gebruikt als therapie. Net als bij de andere vormen van TCG gaat het er bij tuina om in je lichaam een uitgebalanceerde en vrije stroom van de energie (qi) te herstellen. Op die manier krijgt het lichaam de kans zichzelf te helen. Tuina wordt ook preventief gebruikt.
Wat typisch is voor deze Chinese vorm van massage zijn de specifieke manipulaties op bepaalde acupunctuurpunten of lichaamszones waardoor de circulatie van qi van bloed wordt gestimuleerd. Dit gebeurt enerzijds door middel van specifieke handgrepen waarbij men met de handpalm, vingers, kneukels, vuist en elleboog invloed uitoefent op de huid, spieren, pezen en fasciale structuren. Anderzijds zijn er de mobilisaties en zachte manipulaties van de gewrichten. Bovendien kan men gebruik maken van moxa verbranding, cupping of een naaldhamertje. Vaak komen er ook uitwendige applicaties aan bod in de vorm van kruidenpleisters, kruidenpasta’s en oliën.

De tuina therapeut maakt o.a. gebruik van het ganse netwerk van meridianen. Dit meridiaanstelsel is een fijn netwerk van energiebanen dat doorheen ons lichaam stroomt en dat allerlei inwendige en uitwendige verbindingen heeft. Door druk op bepaalde acupunctuurpunten op de meridianen of op drukpijnlijke punten kan men zowel oppervlakkig gelegen problemen (weke delen letsels) als interne problemen aanpakken.    Een greep uit de aandoeningen:

  • schouderproblemen, rug- en nekklachten, tenniselleboog, sportletsels enz.
  • hoofdpijn, migraine, stress, sinusitis, abdominale klachten, bronchitis, reumatische klachten enz

massages-energetischEnergetische Massage

Aanhoudende emotionele  stress kan je energetisch systeem doen stagneren. Op langere termijn kunnen er blokkades ontstaan die je welzijn en gezondheid ondermijnen. Een energetische massage is erop gericht om je energie weer te voelen en deze te laten stromen. Via zachte strijkingen en stimulatie van de energiekanalen word je onbewust aangezet om deze te openen en weer vrij te maken door de blokkerende energie af te voeren. Je wordt subtiel uitgenodigd je lichaamsbewustzijn te vergroten om zo te voelen wat er met je aan de hand is. Doordat de aandacht naar binnen is gericht en niet naar de buitenwereld die vaak zo veel eisen aan ons stelt, voelt dit als een thuiskomen.

Abdominale Massage

Tijdens deze massage werken we in de buikholte, het grote energiereservoir van ons lichaam. De buikholte omvat niet alleen de interne organen maar ook spieren, ligamenten, fasciale structuren , klieren, lymfevaten, zenuwbanen en bloedvaten. Het abdomen is tevens de enige regio van het lichaam waar alle meridianen passeren. De stress, spanningen en negatieve emoties die veel voorkomen in onze moderne maatschappij hebben de neiging om te accumuleren in het abdomen. Dit resulteert in blokkades van de energiecirculatie en congestie. Deze blokkades in het abdominale centrum kunnen de functies van onze interne organen aantasten en aanleiding geven tot allerlei klachten. Deze kunnen zich zowel in het abdomen als elders in het lichaam manifesteren. Door het toepassen van specifieke technieken uit de energetische abdominale massage kunnen deze stagnaties opgeheven worden. De vitale organen rond de navel worden ontgift. Ze worden gezuiverd van opgeslagen negatieve energie zodat ze terug gezonder kunnen functioneren. De meeste technieken hebben een klassieke taoïstische oorsprong. Deze holistische massage zal daarom helende effecten hebben op fysisch, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het lichaamswerk op deze regio vergt een sensitieve ingesteldheid, een correcte lichaamshouding en een open geest van de therapeut.

massage-hotstoneHotstone Massage

Hot Stone massage is eigenlijk een eeuwenoud gebruik. De Grieken en Romeinen gebruikten in hun badhuizen al warme stenen om elkaar mee te masseren. Ook bij de Inca’s, indianen, Maöries en vele andere culturen was dit gebruik gekend. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen. Hot Stone therapie is een warmte massage, een weldaad voor lichaam en geest. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt voor een diepe relaxatie terwijl de druk van de stenen zorgt voor een “stretching effect” op de spieren. Voor de Hot Stone massage gebruikt men afgeronde basaltstenen (vulkanische stenen). Tijdens de massage hebben deze stenen een temperatuur van 45 graden. Na de legging van de Hot Stones op het lichaam word je gemasseerd met de warme stenen en olie.

De massage zelf bestaat vooral uit lange cirkelvormige strijkingen. De combinatie van warmte en beweging maakt de massage effectiever. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren (ontgiftiging), en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Een Hot Stone massage heeft een zalig ontspannend effect. De mix van warmte en aroma’s vergroot het gevoel van welzijn. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het een krachtige en diepe massage. Hot Stone massage is dan ook zowel bij mannen als bij vrouwen erg geliefd.

massage-kruidenstempelKruidenstempel Massage

De kruidenstempelmassage is een Oosterse massage. De massage gebeurt met kruidenstempels. Dit zijn warme bundeltjes gevuld met kruiden die een reinigende, acitverende of ontspannende eigenschap bezitten. De stempels die bij ons gebruikt worden zijn gevuld met Europese kruiden, meer afgestemd op onze westerse huid. Tijdens deze behandeling worden de kruidenstempels gestoom. Hierdoor wordt een aangename geur verspreid die het wellness-effect verhoogt. De aroma’s van de kruiden werken ook helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden. De kruiden worden net voor bloeitijd geoogst, zodat zij beschikken over hun volle aroma. Het drogen gebeurd op artisanale wijze. Ze worden in natuurlinnen verpakt met daarna nog een luchtdichte verpakking zodat zij bij de behandeling hun volle aroma kunnen afgeven. Behalve een ontgiftigende massage is kruidenstempelmassage ook een zeer onstpannende massage. De warmte van de stempels en de geuren die de kruiden verspreiden zorgen voor dit dubbel effect.

Elke graad meer dan onze lichaamstemperatuur, verhoogt de stofwisseling met 15 %. De warmte van kruidenstempelmassage activeert de doorbloeding en de stofwisseling en zorgt voor soepelere spieren. De helende effecten van de kruiden dringen tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen. De bloedvaten zetten uit en de huid wordt intenser doorbloed. Schadelijke stoffen worden sneller afgevoerd. De massage stimuleert het lichaam om beter te werken en brengt het tegelijkertijd tot rust. Het lichaam tintelt uren na de massage nog steeds. Van alle massages is kruidenstempelmassage het meest doordringend. Een kruidenstempelmassage is een ideale massage voor wie gespannen is, moe of lusteloos. Dankzij de kruiden en hun aroma’s zal niet alleen het lichaam zich ontspannen maar zal er ook op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomen. De massage biedt hulp in stressvolle momenten omdat ze het lichaam stimuleert en nieuwe energie geeft.

Gelaats- en Nekmassage

De spieren in het gezicht zijn anders dan in de rest van het lichaam. Ze zijn aangehecht aan de huid en hebben daardoor een rechtstreekse invloed op ons uiterlijk. Stemmingen en gevoelens komen in ons gezicht tot uitdrukking. Als we willen weten hoe iemand zich voelt, kijken we naar zijn gezicht.

Stress en spanning kunnen ons uiterlijk nadelig beïnvloeden doordat de spieren worden samengetrokken en we een strakke en harde gelaatsuitdrukking krijgen. Het is een verfijnde massage die de oppervlakkige en diepe gezichtsweefsels, drukpunten en meridianen behandelt .Deze massage vermindert de spanning en zorgt voor een zachtere uitdrukking op het gezicht.

Naarmate we ouder worden verzwakt het spierweefsel in het gezicht en kunnen er dunne lijntjes verschijnen rond de ogen, de mond en op het voorhoofd. Gezichtsmassage kan het verouderingsproces vertragen door de bloedsomloop te stimuleren en de spanning in de spieren te verbeteren. Na afloop van de massage ziet de huid er stralend en gezond uit.

massage-groene-kleiGroene Klei Massage

We kunnen onze huid zien als grootste orgaan om afvalstoffen te elimineren en mineralen op te nemen. Deze massage geeft tot doel het lichaamvolledig te gaan zuiveren en  ontspannen.

Klei of leem is er in vele soorten en wordt al sinds mensenheugenis door vrijwel alle volkeren gebruikt in natuurgeneeskundige tradities. Dat hebben zij afgekeken van dieren die er zichzelf mee behandelden (door zich in modder te draaien)..

Leem is levend en intelligent. Het reinigt, mineraliseert, regenereert en helpt de lichamelijke ecologie te harmoniseren. Door het sterke absorberende vermogen van leem bindt het veel gifstoffen en voert deze af. Groene leem neutraliseert ook bacteriologische activiteit, bacteriën kunnen zich namelijk niet vermenigvuldigen in groene leem en worden op die manier onschadelijk gemaakt door absorptie en afgevoerd. De kleur van leem verteld over de samenstelling ervan. Alle leemsoorten zijn reinigend, mineraliserend, regenererend en harmoniserend, het verschil zit hem in de mate waarin. Groene leem is heel sterk reinigend, bevat mineralen, enzymen, sporenelementen en vooral veel aluminiumoxide, calcium, chloor, cobalt, fosfor, ijzeroxide, kalium, magnesiumoxide, mangaan, natrium, silicium (kiezelzuur), zink en zwavel.
Groene leem is echt heel rijk aan enzymen, die het opnemen van mineralen en vitaminen bevorderen. Het hoge gehalte aan kiezelzuur werkt gunstig op onder andere het bindweefsel, haren, nagels en lage bloeddruk.

Je kan groene leem ook drinken. Op de darm heeft groene leem een sterk helend effect. De vele mineralen en deze zorgen voor een optimaal herstel en balancering van de darmflora. Groene klei helpt ook het aantal rode bloedlichamen te verhogen, waardoor hemoglobine beter zuurstof kan binden en het afgeven waar het nodig is. Onder andere de vele enzymen in deze klei helpen vitaminen en mineralen beter op te nemen via de darmwand.
De grote kracht van groene leem is reiniging. Bij de reiniging worden gifstoffen aangetrokken door de negatieve ionen in de leem. Zij trekken de positieve ionen aan van de vrije radicalen (gifstoffen) en absorberen deze. Leem slorpt de toxische stoffen uit het lichaam op, maakt ze onschadelijk en voert ze af. Ook stimuleert groene leem de doorbloeding en versterkt het de werking van het immuunsysteem.

Dode Zee Modder Massage

De modder massage geeft een weldadige ontspanning en verzacht de huid. Hydrateert, mineraliseert en ontgift. De Dode Zee modder verbetert de bloedcirculatie waardoor vochtophopingen (oedeem) verminderen en het gevoel van `zware benen` verdwijnt. Activeert het celmetabolisme en werkt preventief bij bloedvat problemen, zoals spataderen.

Afslankingsmassage (Sveltessa)

Door middel van verschillende massagetechnieken wordt cellulitis aangepakt zodat de huid strakker wordt.
Bij de Sveltessa massage wordt, -naast de eigenlijke massagetechnieken-, tevens gebruik gemaakt wordt van cuppingtechnieken. Deze methode, zorgt ervoor dat de behandeling heel diepgaande werkt.

Door de stevige en diepe massagetechniek wordt de huid mooier en neemt de omvang van het lichaam af. Een positieve bijwerking is dat men zich na een Sveltessa behandeling verkwikt voelt en een positiever zelfbeeld krijgt. Sveltessa afslankingsmassage verwijdert bovendien toxines, wat resulteert in meer energie en een verhoogd gevoel van welzijn. Een Sveltessa behandeling helpt het lichaam te reinigen van gifstoffen en opgehoopt vocht..

Cadeaubon Massage

Schenk familie of vrienden een heerlijke ontspannende massage als cadeau! Moederdag, vaderdag, valentijn, verjaardag, nieuwjaar, huwelijk, … redenen ten over om uw vriendschap te laten blijken door het schenken van een massage cadeaubon.
U bepaalt zelf het bedrag van de massage cadeaubon.

Contacteer Inge Declerck

 Terbeke 2 – 9681 Maarkedal     0473 55 67 65    i.declerck.acu@gmail.com