Inge Declerck

Voedingsadvies volgens de 5 elementen

voeding-advies

Voedingsadvies is belangrijk omdat eetgewoontes een belangrijk effect hebben op ons lichaam.. Juiste voeding kan een perfecte aanvulling zijn op een therapie als acupunctuur , massages, Chinese kruiden, …. en zo de therapie positief beïnvloeden.De energetica van onze westerse voeding bekeken vanuit de leer van de Chinese geneeskunde is erg interessant en heeft een verrassend effectief.

De Chinese voedingsleer beschrijft tevens de effecten van voeding nadat zij genuttigd is. Essentieel voor de mens is dat voeding energie geeft! Maar daartegenover , kan door verkeerde voedingsgewoonte , bepaalde voedingsmiddelen je energie gaan onttrekken. 
Bij de energetische werking van voeding gaat het om wat voeding met ons doet nadat we het gegeten hebben. Waar gaat de energie naar toe? Verwarmt het eten ons of koelen we ervan af? De natuur, de smaak, de meridiaangerichtheid, eigenschappen en de seizoenen spelen hierbij allemaal een rol. Maar ook jouw eigen Yin – Yang evenwicht ! Bijvoorbeeld iemand met een algemeen tekort een Yang ( = warmte) kan beter energetisch warm voedsel eten en zal dus ook beter slaatjes, melk ,brood, koude dranken ,… te mijden en eerder zoete aardappel, kippevlees ,gember , kruidnagel ,… te nuttigen.

Bij overgewicht zal ik ook pas voedingsadvies geven nadat ik eerst een volledig Yin –Yang balans gemaakt heb.
Er zal uitgelegd worden welke producten goed en niet goed voor je zijn. Ook anders leren omgaan met voeding is hier belangrijk!

acupunctuur-kruidFytotherapie (Kruidengeneeskunde)

Dit is het gebruik van planten en plantenextracten ter bevordering van de gezondheid. Het gebruik is universeel en al even oud als de geneeskunde zelf. Een derde van de wereldbevolking, voornamelijk in het Oosten, maakt gebruik van deze vorm van geneeswijze.

Contacteer Inge Declerck

 Terbeke 2 – 9681 Maarkedal     0473 55 67 65    i.declerck.acu@gmail.com