Inge Declerck

Voedingsadvies

voeding-advies

Voedingsadvies is belangrijk omdat eetgewoontes een belangrijk effect hebben op ons lichaam.. Juiste voeding kan een perfecte aanvulling zijn op een therapie als acupunctuur , massages, Chinese kruiden, …. en zo de therapie positief beïnvloeden.De energetica van onze westerse voeding bekeken vanuit de leer van de Chinese geneeskunde is erg interessant en heeft een verrassend effectief.

De Chinese voedingsleer beschrijft tevens de effecten van voeding nadat zij genuttigd is. Essentieel voor de mens is dat voeding energie geeft! Maar daartegenover , kan door verkeerde voedingsgewoonte , bepaalde voedingsmiddelen je energie gaan onttrekken. 
Bij de energetische werking van voeding gaat het om wat voeding met ons doet nadat we het gegeten hebben. Waar gaat de energie naar toe? Verwarmt het eten ons of koelen we ervan af? De natuur, de smaak, de meridiaangerichtheid, eigenschappen en de seizoenen spelen hierbij allemaal een rol. Maar ook jouw eigen Yin – Yang evenwicht ! Bijvoorbeeld iemand met een algemeen tekort een Yang ( = warmte) kan beter energetisch warm voedsel eten en zal dus ook beter slaatjes, melk ,brood, koude dranken ,… te mijden en eerder zoete aardappel, kippevlees ,gember , kruidnagel ,… te nuttigen.

Bij overgewicht zal ik ook pas voedingsadvies geven nadat ik eerst een volledig Yin –Yang balans gemaakt heb.
Er zal uitgelegd worden welke producten goed en niet goed voor je zijn. Ook anders leren omgaan met voeding is hier belangrijk!

voeding-detoxSappen & ontgiftingskuren reinigen je lichaam

Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei vormen van vervuiling. Eén van deze vervuilingsbronnen is voedsel. De welvaart, de prestatiegerichte maatschappij en ons drukke materialistische bestaan zorgt ervoor dat we vaan kiezen voor gemak. Dat resulteert in junkfood, kant-en-klaar maaltijden en overig bewerkt voedsel. Allen met allerlei toegevoegde conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen, e-nummers, suikers & zout.

Het resultaat: afvalstoffen hopen je op in je lichaam en vormen ‘slakken’. Voor het verwerken van deze stoffen heeft je lichaam een eigen opruimdienst. Door al het bewerkte voedsel (lastig te verwerken) draait de opruimdienst met ondercapaciteit. Wanneer niet al het afval wordt meegenomen heeft je lichaam een probleem: waar laat je dit overbodige voedsel? Juist: in je darmen.

Overtollig voedsel plakt vast aan de slijmachtige laag in je darmen en vormt een zogenaamde “mucoïde laag”. Deze laag ontstaat om de darmwand te beschermen tegen de schadelijk afvalstoffen.

De darminhoud wordt steeds kleiner, waardoor het voedsel als het ware door een rietje de endeldarm bereikt. Maar, er is nog meer. Deze “mucoïde” zorgt ervoor dat belangrijke voedingsstoffen de darmwand veel moeilijk of zelfs niet kunnen bereiken.
Normaliter worden voedingsstoffen van daar uit getransporteerd naar andere belangrijke organen in je lichaam. Ook gif- en afvalstoffen komen via de bloedbaan terug via de darmwand om uitgescheiden te worden via het darmstelsel. Je raadt het al: er ontstaat een broedplek voor ongezonde bacteriën en parasieten. Wanneer je hier niets aan doet kan je lichaam in een negatieve spiraal terecht komen. Organen krijgen niet de juiste bouwstoffen, het lichaam verzwakt, en in de loop van tijd krijgen ziekte en chronische klachten de overhand. Door te sapvasten geef je je spijsverteringsorganen rust, zodat het lichaam grondig gereinigd en weer versterkt kan worden. Deze werking wordt versterkt door de combinatie met 100% natuurlijke reinigende, voedende en herstellende supplementen.

Contacteer Inge Declerck

 Terbeke 2 – 9681 Maarkedal     0473 55 67 65    i.declerck.acu@gmail.com